Over ons

  Voor degene die in Putten thuis blijft of juist vakantie viert.

 

 

ALLES OVER KUNST, CULTUUR en KUNSTENAARS IN PUTTEN.



Beste bezoeker, welkom op de site Kunst&Cultuur in Putten.


De site Kunst&Cultuur Putten is een particulier-initiatief. Wilt u meer weten over kunst, cultuur en kunstenaars in Bomendorp Putten op de Veluwe, dan bent u op de goede site. U vind hier alle TIPS, activiteiten en informatie van kunst en cultuur in Putten. Met de site wil ik een bijdrage leveren om kunst en cultuur, in de breedste zin van het woord, te promoten in Putten.
 Het laten weten en het laten zien, alles over kunst, cultuur en kunstenaars in Putten.
 Openheid en transparantie geven over kunst- en cultuurbeleving, hier in Putten!


Heeft u vragen of wilt u meer weten over ‘Kunst en Cultuur in Putten” in zijn algemeenheid mail  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik wens u veel lees en kijk plezier. 


Met vriendelijke groet,
Suzanne Misset
Coördinator en Webmaster van kunst en cultuur Putten 
www.kunstinputten.nl
tel. 0341-356665

Kies aan linkerkant uw andere favoriet.
 
=====

*2023 Kunst & Cultuur Putten - Cultuurmakelaar

Heb je een cultureel idee voor Putten? Wil je iets organiseren met jouw vereniging maar je weet niet hoe en met wie. Neem dan contact op met onze cultuurmakelaar Karelien via: mob.tel.  06 150 12 325  -  E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Zij helpt je graag verder en ook voor het meedenken met de subsidieaanvraag en over andere fondsen. Dan kun je een afspraak maken. Bel of stuur een mail met je gegevens naar Karelien.

Nog meer willen weten over aanvragen Incidentele subsidie- en Structurele subsidie cultuur, ga naar:   https://www.putten.nl/Inwoners/Subsidies/Kunst_Cultuur


*Ook aanvragen GIFT bij Kringloopwinkel Overnodig, Achterstraat 77, 3882 AE Putten.
e-mail:  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   -   Telefoon: winkel: 0341 356162

Giften aanvragen aan lokale doelen

De “winst” die wij als vereniging genereren wordt door ons besteed aan goede doelen in de regio Putten. Op deze manier hebben we de afgelopen jaren vele goede doelen de helpende hand geboden. De diversiteit van de activiteiten is zeer uiteenlopend. Met onderstaande link kunt u een aanvraag formulier downloaden, waarmee u giften kunt aanvragen. Voor de beoordeling van uw aanvraag heeft het bestuur een aantal criteria.

Als u daar meer over wilt weten, neem dan zelfs contact met ons op. Aanvraagformulier  www.kringloopovernodig.nl

===

 

TIP: OPEN op ZONDAG in Putten


*Bowling- & Partycentrum Putter Eng - https://bowling-puttereng.nl

*Minigolf Terra Nova open - www.terranova-putten.nl 

*Landgoed Schovenhorst  -  www.schovenhorst.nl 
*Bosbad Putten  -  www.bosbadputten.nl  


*Atelier/Galerie en Beeldentuin SAN  -  www.ateliersan.nl

 

*2024 Heidediensten

In de zomermaanden organiseert de commissie een aantal heidediensten op zondag.
Deze zijn in de openlucht op de heide aan de Krachtighuizerweg/Schovenhorsterveldweg  “Summio Parc Heihaas”. Deze diensten beginnen om 11.00 uur. Graag zelf een zitplaats (tuinstoeltje) meenemen! 

voor info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 *Monniken bij het Solse Gat in Putten!

      

De afgelopen maanden zijn langs het fietspad bij het Solse Gat in het Putterbos nieuwe kunstwerken verschenen. De monniken zijn gemaakt door bekende Puttense houtbewerkers: André van Beek, Theo Borger en Jan Mastenbroek. André en Theo bedachten deze monniken in het kader van de legende van het Solse Gat waarbij een Veluws klooster verzonken zou zijn. Hierdoor was er een diep gat ontstaan. In april was de start van het project. Daarbij werd het terrein gereinigd en de stammen twee meter diep in de grond geplaatst. Vanwege het broedseizoen mocht er vervolgens een tijdje niet gezaagd worden maar sinds medio juli tot nu zijn de heren regelmatig bezig met het zagen van de monniken. 


Het kunstwerk is bijna gereed maar er moet nog een bank en tafels gezaagd worden. Om de haverklap stoppen nu al fietsers en wandelaars om een foto te maken. ,,Het is gewoon heel leuk hoe de mensen dit waarderen, daar doen we het ook voor’’, zegt André van Beek. ,,Als je staat te zagen is het geweldig hoe de mensen reageren.’’

André en Theo hadden al eerder succes in het Putterbos met het project Medusa.
  


*Houten Kunstwerk MEDUSA, gemaakt door Puttense kunstenaars Theo Borger en André van Beek met motorzagen uit een enorme boomstronk! Fietsers en wandelaars die over het fiets- wandelpad ontdekken Mudusa aan de Nieuwe Prinsenweg.

-Medousa of Medusa is een monster uit de Griekse mythologie (=zijn verhalen over goden en mensen). Ze is de dochter van de Griekse zeegod Phorcys en het zeemonster Ceto. Ze is de bekendste van de drie Gorgonen. Medusa was een meisje in de tempel van Athene totdat ze werd verkracht door Poseidon. Athena strafte Medusa voor haar samenzijn met Poseidon door haar een monsterlijke kop van slangen te geven. Voortaan veranderde haar blik mensen in steen. Medusa werd zo gestraft voor een misdaad waarvan ze zelf het slachtoffer was. Medusa had een weelderige haardos, bestaande uit kronkelende slangen. Ze was bijzonder mooi, maar dat bracht haar vooral problemen-!



*Putten Bomendorp: Schitterende Klompenpaden-wandelroutes in alle jaargetijden.
  Klompen aan, rugzak op en gaan! Ervaar de rust, ontdek en laat je verrassen, een ware belevenis.

-OLDENALLERPAD Rondwandeling (8 km)

 Startpunt: Broekermolenweg 5 in Putten. Markering: rode markering in de vorm van een klomp.

-NORDERPAD Rondwandeling (12 km)

 Startpunt: Kerkplein, in het centrum van Putten. Markering: Blauwgroene markering in de vorm van een klomp.

-HOEVERVELDPAD Rondwandeling (15 km)

 Startpunt: Station Putten, Stationsstraat 127 in Putten. Markering: Oranjebruine markering in de vorm van een klomp.

-HUINERPAD Rondwandeling (14 km)

 Startpunt: parkeerplaats Verenigingsgebouw Huinen, Huinerschoolweg 3 in Putten. Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp.

 


*Puttense mooie spannende bijzondere verhalen over:
-OER OUDE SPRIELDER- EN SPEULDERBOS

-REUZENINSECTEN ALS KUNSTWERK IN BOMEN UITGEHOUWEN

-BOS VAN DE DANSENDE BOMEN


*Nog meer willen weten over monumenten en geschiedenis van Putten klik op:  www.putten.nl/Bezoekers




===

ARCHIEF

Putten 2017: Het bestuur van de Stichting Kunst in Putten heeft besloten haar activiteiten per 1 maart 2017 te stoppen.

Vanaf de oprichting in 2000 heeft de Stichting zich ingezet voor het uitvoeren van culturele projecten, het stimuleren van de beeldende kunst en het adviseren van de gemeente op cultureel gebied. De laatste 4 jaar heeft de Stichting de organisatie van de Cultuurdag Putten ondersteund. Zij kijkt dan ook met tevredenheid terug op de uitgevoerde projecten en behaalde resultaten. Wij danken al onze cultuurpartners voor de prettige samenwerking en onze sponsors voor hun bijdragen waardoor we mooie projecten konden uitvoeren. De culturele gemeenschap in Putten heeft voldoende vitaliteit en talenten om bewoners en bezoekers te blijven verrassen en boeien. Het platform Cultuur Putten is in het leven geroepen om dat te ondersteunen.

De website www.kunstinputten.nl  zal bewoners en bezoekers van Putten de komende jaren  van actuele culturele informatie en activiteiten blijven voorzien. Bestuur Stichting Kunst in Putten 


*Ontdek kunst met een verhaal in Putten.   klik hier   

*Promotiefilmpje klik hier  


Putten 2012-2016: CULTUURDAG Putten, Niet Zomaar een Dag!

De vijfde editie van de Cultuurdag 2016 in Putten gaat zaterdag 3 september NIET DOOR. 

De Stichting Kunst in Putten heeft dat bekend gemaakt. Door een te gering aantal aanmeldingen en onzekerheid over de financiering van het evenement heeft de initiatiefgroep helaas moet besluiten het evenement te annuleren. "Zij kijkt met veel plezier terug op de voorgaande vier edities, die volgens publiek en deelnemers zeer geslaagd waren,'' aldus Egbert-Jan van Hasselt. Het evenement is vijf jaar geleden opgezet met de bedoeling om 'alles wat in Putten met kunst en cultuur te maken heeft' een podium te bieden. Zo was er al eens Mont Martre-achtige schildersmarkt en waren er jaarlijks optredens op een buitenpodium.

 


Putten 2001-2011 Eerdere Projecten:

*Expositie 'Dialoog' op Landgoed Schovenhorst 2001


*Pompen in Putten 2003
 (is actief)
*Land Art Putten 2011 tot 2015
*Buren fotograferen Buren 2006 en 2011.
                
*Cultuurdag 2012, 2013, 2014, 2015, 2016



Putten 2000: Stichting Kunst in Putten (SKIP)

In oktober 2000 is de stichting “Kunst in Putten” opgericht. In de statuten van de stichting is de doelstelling als volgt omschreven:

“de kunst en cultuur in het algemeen en de beeldende kunst in het bijzonder in Putten door samenwerking te bevorderen”. Om dit te bereiken werkt de stichting samen met instellingen, groepen en personen die al geheel of gedeeltelijk werkzaam zijn op het gebied van beeldende kunst. Tevens organiseert de stichting aanvullende kunstactiviteiten, neemt initiatieven  richting bestuur en subsidie- verstrekkers en adviseert de gemeente bij de aankoop van kunstwerken. 

===