Biografie

Biografie

Suzanne woont en werkt in Putten. Zij werkte aanvankelijk met tekeningen en grafisch werk, maar haar werk ontwikkelde zich in de loop van de jaren meer en meer in beeldende vormgeving. Haar vroegere beeldhouwwerken bestonden uit figuratieve en organische vormen, veelal keramiek, hout, brons en steen. Suzanne gebruikt uitgesproken symbolisch ‘het moment’ van gevoel, emotie, ruimte en tijd.


Zo begeeft zij zich op het terrein van de beeldende kunst, met als constante een fascinatie voor recycling van materialen en vervreemding van functies. Ze werkt vanuit de overtuiging dat haar producten een oplossing voor een probleem moeten zijn. Ze stelt hun nut voor de toekomstige gebruiker voor op. Toch is de grens tussen ex voorwerp en kunst in haar oeuvre moeilijk te trekken, omdat ze zich niets aantrekt van de bestaande conventies binnen en scheidslijnen tussen die twee gebieden.


Haar Head&DressArt bevindt zich in het grensgebied van mode en kunst. Vaak hebben haar thema’s een culturele-maatschappelijke inslag die te maken heeft met Suzanne’s persoonlijke geschiedenis als iemand die haar identiteit aan verschillende culturen te danken heeft. Mode zelf is niet haar uitgangspunt, maar slechts een aspect van haar artistieke proces.


Suzanne vind je ook in haar beeldentuin, veelal werkend, wandelend en in gedachten verzonken. Haar ogen volgen de lijnen en structuur van de omgeving en vormen composities in haar geest. Haar hart ligt bij de beeldende kunst en is altijd op zoek naar een nieuwe dimensie en verdieping.

Ook houdt zij zich nu bezig met het bieden van ruimte aan kunstenaars in de beeldentuin. Zo vormt de omgeving een synergie met kunst en wordt het een levend kunstwerk.

Suzanne zegt: 'Het land is een bron van inspiratie en dat wil zij graag delen met mensen die op zoek zijn naar een moment van rust, ruimte en verdieping. Dat kan zij vertellen, maar om het te beleven moet je het ervaren.'


Kijken

Iets langer kijken
Doet vermoeden
Wat eerst gewoon leek
Enig en bijzonder blijkt


Suzanne maakt kunst, beleeft kunst en deelt kunst.
KUNST, daar moet je niet moeilijk over doen, maar van genieten.

Haar maatschappelijke achtergrond komt vanuit de Zorgsector en het Onderwijs, heeft in verschillende sportverenigingen en club/organisaties bestuurlijke functies bekleed. Vanaf de negentiger jaren heeft zij in verschillende Puttense kunstorganisatie zitting genomen. Bij stichting FocusArt Putten heeft zij vier kunstzinnige shows, als regisseur/artistiek leider, vorm mogen geven. (showfilmjes, ga naar kopje: Video)