Wollebos

Wollebos

Wollebos Groet U


Verhaal: 2018 Het Wollebos 2.0
In het Wollebos, waar de truien u hartelijk welkom heten, de bomen door hen omarmd worden en waar zij u de mooie vergankelijkheid laten zien. Wol is een natuurproduct; een warm materiaal met een hoog ‘knuffelheidsgehalte’. in Januari jl. heb ik een oproep gedaan om oude gebreide truien bij mij in te leveren voor renovatie van het kunstinstallatie Wollebos 2.0 In Wollebos 2.0 wordt veel gedanst en plezier gemaakt! Het is er zo gezellig dat iedereen er bij wil zijn. Ze klimmen zelfs over hekken heen! Ook is er een kleine tribune, waar o.a. mooie gedichten kunnen worden voorgedragen (zie twee Wollebos limericks) en ziet u geknoopte wollen wandkleden uit de jaren 70 en nog veel meer! Laat u verassen!


 


2011: Wollebos is ontstaan, door dat één van mijn zorgcliënten (80plusser) nood gedwongen moest gaan verhuizen. Zij heeft veel gereisd en altijd zelfstandig gewoond, maar het was beter en veiliger (haar eigen wereldje werd steeds groter) dat zij naar een zorgcentrum ging verhuizen.


Haar hele leven heeft zij veel gebreid en gehaakt. Zij kon/mocht haar oude gebruikte breisels, die ze in zakken met kamfer/mottenballen bewaarden, niet meenemen. De truien, kleedjes en pannenlappen weg doen, dat vond zij maar niets! Ik heb haar verteld dat ik haar truien een 2e leven zou geven in een kunstproject en ze vond het goed.
Later heb ik aan haar de Wollebos foto’s laten zien. Bij herkenning van haar favoriete truien kwamen plotseling de truiverhalen naar boven. Mooie, emotionele, warme en bijzondere oude herinneringsverhalen. Het fascineerde en inspireerde mij zo, dat ik twee wollebos limericks heb geschreven.