PURwerken

Waarom ik met PUR werk!


Pur is voor mij een fantastische volumineus spontaan materiaal, dat tot onnavolgbare vormen leidt.


Het voerde mij terug naar mijn jeugd, het kind zijn, het 'Wolkjes' kijken, het fantasierijk zijn. Je kon er van àlles in ontdekken, je stond erbij en keek ernaar. De wolken veranderde steeds weer, of je het wilde of niet, het gebeurde gewoon. En wat je zag en beleefde was ècht waar, 'jij zag het tocht óók gebeuren?! Het kind zijn, het onbevangen zijn, het nog puur zijn, op weg naar haar volwassenheid. Haar weg wordt langzaam maar zeker geplaveid en gepolijst naar haar volwassenheid.


Het werken met pur, is voor mij ook een confrontatie met de beschouwer. De volwassen beschouwer, kan die nog onbevangen zijn in haar fantasie wereld, of is haar weg zo zwaar geplaveid en sterk afgepolijst!!!


Polyurethaan, of beter bekent als Purschuim, komt uit de bouwwereld. Daar gebruiken zij het als isolatiemiddel, voor spouwmuren en het dicht maken van tochtgaten en kieren. In de kunstwereld wordt veelal gebruikt als een ondersteunend en of opvul middel bij de opbouw van een constructie/geraamte voor beelden of ruimtelijke objecten.

Voor mij is het een uitdaging om juist met PUR te gaan werken als eindmateriaal. Het materiaal puur gebruiken van uit de spuitbus, niet gaan vormen door middel van bijvoorbeeld snijden of schuren.


PUR is een kunststof, een materiaal van deze tijd, een tegenstelling van het materiaal BRONS dat een historische waarde heeft en één met aanzicht.

Knipoog en belééf het, de fantasie wereld dat PUR heet!


PurArt Beelden en Objecten.


Afgebeeld serie 'looking in the sky'  (incl stenen sokkel 0.50 m hoog)

 

 

Afgebeeld een kleine collectie van 2DPUR

0.80 m breed 0.90 m hoog  -  Roterende schilderij 40x40

 

 

0.30 m breed x 0.40 m hoog

 

Wilt u meer zien van 2DPUR schilderijen, bel voor een afspraak. tel 0341-356665